Contact Us

 

FOOD AND WELLNESS

Struikheiweg 16
1406 TK  Bussum
T 06 50525049
E  info@foodandwellness.nl

 

Volg ons op Twitter!FacebookLinkedInpinterestInstagram
Eetstoornissen
vrijdag, 08 december 2017 14:28

What feels like the end is often the beginning

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

blog 081217Het einde van het jaar is in zicht … kijk jij ook zo uit naar het nieuwe jaar, een nieuw begin? Bruis je al volop van nieuwe ideeën die je in het nieuwe jaar gaat uitvoeren? Heb je eigenlijk al eens nagedacht wat echt belangrijk voor je is? Waar je wilt dat jij in het leven voor staat? Wat voor soort kwaliteiten je verder wilt ontwikkelen als persoon? Hoe wilt zijn in relaties met anderen? Kortom: wat je dromen zijn en hoe je ervoor zorgt dat je datgene doet waar je blij van wordt?

Het worden ook wel waarden genoemd. Waarden zijn een richting waarin we ons bewegen. Doelen zijn de dingen die we onderweg willen bereiken en dat kan bijvoorbeeld gewicht verliezen zijn. Doelen kunnen bereikt worden, worden afgestreept terwijl waarden een voortdurend proces zijn. Bijvoorbeeld als je een gezonde, fitte, liefhebbende, zorgzame, steunende partner wilt zijn is dat een waarde – een voortdurend proces.

Als je stopt met sporten, gezond eten, liefhebbend, zorgzaam en steunend te zijn, dan ben je niet langer een gezonde, fitte, liefhebbende zorgzame partner. Je waarden formuleren, is erg belangrijk. Het helpt om met stressvolle gebeurtenissen om te kunnen gaan, je prestatie te verbeteren, je relatie met anderen te versterken en je meer open te laten staan voor het leven. En daarbij helpt het je bijvoorbeeld ook met afvallen, fitter worden. Waarden helpen je ergens naar toe te gaan wat je belangrijk vindt. Een belangrijke vraag waarover je lekker kunt nadenken tijdens de feestdagen: wie of wat is echt belangrijk voor jou op het gebied van relaties, gezondheid, werk of persoonlijke groei? Zorg ervoor dat je acties verbindt aan deze waarden en stel doelen. Belangrijk is het je te realiseren dat je zelf de regie kunt hebben over je leven.

Als je wilt kan ik je helpen onderzoeken wat jouw waarden zijn op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid. Als je dit weet kun je ook je namelijk je gedrag veranderen op de langere termijn.

Bel voor een afspraak (06 50525049), dan gaan we in het nieuwe jaar hiermee aan de slag. Het einde van het jaar wordt dan een nieuw begin … mooi toch? Wens je hele fijne feestdagen en een heel mooi nieuw begin!  

 

Lees 1098 keer Laatst aangepast op vrijdag, 08 december 2017 14:45

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.